Paras vegaaninen proteiinijauhe

Vegaaniruokavalio on nykyään yhä kasvava trendi. Kovasta treenistä nauttiva saattaa kuitenkin pohtia, onnistuuko lihasmassan kasvattaminen ja riittävän proteiinin saannin turvaaminen pelkästään kasviproteiinin turvin. Vastaus on: kyllä onnistuu! Markkinoilla on paljon hyviä, laadukkaita vegaanisia proteiinijauheita, joissa käytetään parhaita kasviproteiinin lähteitä, kuten hernettä, hamppua, riisiä ja soijaa. Laajasta valikoimasta löytyy myös monia makuvaihtoehtoja ja varmasti jokaiselle paras vegaaninen proteiinijauhe.

Parhaat vegaaniset proteiinijauheet

Vegan Protein Blend

paras-vegaaninen-proteiinijauhe-vegan-blend

 

Star Nutritionin valmistama Vegan Protein Blend hyvänmakuinen tuote. Se on saatavilla vaniljan, suklaan ja suklaa maapähkinän makuisena. Tuote sisältää proteiinia 69-74% ja kaloreita 365-413kcal/100g. Vegan Protein Blend on tehty laadukkaasta kasviproteiinien yhdistelmästä ja sisältää vegaanisten proteiininlähteiden lisäksi keholle hyödyllisiä hedelmä- ja vihannesuutteita. Ne tarjoavat keholle tasapainottavia vitamiineja ja mineraaleja. Tuotteessa ensisijaisena proteiinin lähteenä on käytetty hernettä, jota vielä täydentävät kvinoan, riisin ja perunan proteiinit. Sopii erinomaisesti välipalaksi tai treenin jälkeen nautittavaksi! Tämä on erittäin loistava vegaaninen proteiinijauhe. Toimitus suosittelee!

Pea Protein Isolate

paras-vegaaninen-proteiinijauhe-pea-isolate

Star Nutritionin valmistama Pea Protein Isolate on laadukas ja hyvänmakuinen, helposti sekoittuva herneproteiini-isolaatti. Makuvaihtoehtoina maustamattoman lisäksi löytyvät suklaa, mansikka, banane chocolate ja chocolate brownie. Proteiinia valmiste sisältää 70-84g/100g ja hiilihydraatteja 383-422kcal/100g. Valmisteen proteiini on helposti sulavaa ja keskinopeasti imeytyvää. Pea Protein Isolate on myös hellävarainen vatsalle. Sen sisältämän herneproteiinin aminohappokoostumus on lihasten kannalta suotuisa. Herneproteiini onkin yksi laadukkaimmista kasviperäisistä proteiininlähteistä. Pea Protein Isolate sisältää vain vähän rasvaa. Tuote sopii niin välipalaksi kuin treenin jälkeen nautittavaksi. Lisäksi sitä voi käyttää leivontaan, joten tämä vegaaninen proteiinijauhe on erittäin monikäyttöinen!

Vegan Protein

paras-proteiinijauhe-vegaaniproteiinijauhe

Weiderin valmistama Vegan Protein on hyvänmakuinen vegaaninen proteiinijauhe. Se on puhdas ja luonnollinen kasviperäisen proteiinin lähde. Vegan Protein on valmistettu erinomaisen aminohappokoostumuksen omaavasta herneproteiinista. Herneproteiini on isolaatti-muodossa, joten proteiinin määrä on suurempi. Tuotetta on täydennetty riisiproteiinilla. Lisäksi Vegan Protein sisältää gluteenitonta luomuviljaa ja kasviuutteita. Tuotteen makuvaihtoehtoina löytyvät esimerkiksi suklaa, vanilja, berry mix ja pina colada. Vegan Protein sisältää proteiinia 75,6-80g/100g ja kaloreita 370,5-390kcal/100g. Se on gluteeniton, kolesteroliton ja laktoositon tuote.

Soy Protein Isolate

paras-vegaaninen-proteiinijauhe-soy-protein-isolate

Star Nutritionin Soy Protein Isolate on soijaproteiinipohjainen proteiinijauhe, joka tarjoaa keholle kaikki välttämättömät aminohapot. Se edistää lihasten palautumista treeneistä sekä lihasmassan kasvua. Tuotteen soijaproteiini-isolaatti on hyvin liukenevaa. Soy Protein Isolate on gmo-vapaa ja laktoositon, joten se sopii myös laktoosi-intolerantikoille. Tuote ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Makuvaihtoehtoina löytyvät natural, suklaa, vanilja ja salted caramel. Proteiinijauheen voi joko sekoittaa veteen tai nauttia sen smoothien joukossa. Soy Protein Isolate sisältää proteiinia 77,6-84,1g/100g ja kaloreita 346-359kcal/100g.

Vegan Muscle Protein

paras-vegaaninen-proteiinijauhe-muscle

Chained Nutritionin valmistama Vegan Muscle Protein on herneproteiinista koostuva vegaaniproteiini. Sen aminohappokoostumus on tehty mukailemaan heraproteiinin aminohappokoostumusta, jotta sillä olisi voimakkaampi vaikutus lihasten kasvuun. Tuote sisältää leusiinia, joka on proteiinisynteesin kannalta tärkeä aminohappo. Vegan Muscle Protein löytyy suklaa ja mansikka. Mansikanmakuisessa proteiinia on 76g ja kaloreita 398kcal/100g. Suklaanmakuisessa vaihtoehdossa on proteiinia 72g ja kaloreita 386kcal/100g. Tuotteessa on sokeria alle 0,5g/annos. Proteiinijauheen voi sekoittaa veteen ja nauttia joko treenin yhteydessä tai välipalaksi.

Select Vegan Protein

paras-vegaaninen-proteiinijauhe-select-vegan-protein

Physique Enhancing Sciencen valmistama Select Vegan Protein on sekoitus kahta laadukasta kasviproteiinia. Sen proteiininlähteinä ovat herneproteiini-tiiviste ja ruskea riisiproteiini-tiiviste. Tällä yhdistelmällä saadaan aminohappoprofiili, joka on miltei samanlainen, kuin maidon ja kananmunan sisältämä proteiini. Näin tämä valmiste tavoittelee myös eläinproteiinien kaltaista tehoa lihaskasvuun. Tuote on makeutettu stevialla ja on täysin sokeriton sekä sisältää 0 grammaa rasvaa. Makuvaihtoehtoina ovat chocolate bliss, vanilla indulgence ja wild berry. Tuote sisältää proteiinia 20g/annos. Annoksen koko on 34grammaa. Yhdessä annoksessa kaloreita on 100kcal.

Supreme Vegan PRO

paras-vegaaninen-proteiinijauhe-supreme

Delta Nutritionin valmistama Supreme Vegan PRO on proteiinijauhe, joka yhdistää kolme eri proteiininlähdettä. Herne, riisi ja hamppu luovat yhdessä parhaan mahdollisen aminohappoprofiilin. Tuotteeseen on vielä erikseen lisätty vapaassa muodossa olevia aminohappoja. Sen aminohappoprofiiliin kuuluvat esimerkiksi lysiini, alaniini ja glutamiini. Makuvaihtoehtoina löytyvät mansikka, vanilja ja suklaa. Tuote sisältää proteiinia 76g/100g ja kaloreita 360kcal/100g. Se on hyvänmakuinen proteiinijauhe, joka sopii nautittavaksi erityisen hyvin treenin jälkeen, mutta myös milloin vain, kun tarvitset lisäproteiinia. Tuote sekoittuu hyvin veteen.

Täydennä kasvisruokavaliotasi laadukkaalla vegaanisella proteiinijauheella

Usein kuulee esitettävän väitteen, että kasvipohjaisista tuotteista ei olisi mahdollista saada riittävästi proteiinia. Tämä ei pidä lainkaan paikkaansa. Enenevissä määrin monet urheilijat ja kehonrakentajatkin ovat siirtyneet kasvipohjaiseen ruokavalioon.

Vegaaniruokavalio toimii siis vallan mainiosti, kun haluat elää aktiivista elämää ja parantaa treenituloksiasi. Tuskinpa muuten sellaiset urheilun huiput, kuin Mike Tyson ja Williamsin siskokset sitä olisivat valinneet!

Kasvisruokavaliolla ollessa ruokavalion koostaminen oikein on erityisen tärkeää. Välttämättömien ravintoaineiden saamiseksi on tarpeellista yhdistellä monipuolisesti erilaisia kasvikunnan tuotteita. Tässä kohdassa on kuitenkin helppo hieman oikaista, sillä vegaaniset proteiinijauheet on suunniteltu sekä tarjoamaan lisäproteiinia että täydentämään kasvisruokavaliota ylipäätään. Ne sisältävät monia niistä välttämättömistä ravintoaineista, jotka usein kasvisruokavaliosta helposti jäävät puuttumaan.

Vegaanisten proteiinijauheiden käytön hyötyjä

Vegaanisen ruokavalion noudattaminen höystettynä proteiinijauheiden käytöllä tuottaa aivan yhtä hyviä treenituloksia, kuin mitä perinteisellä sekaruokavaliolla on mahdollista saada. Olennaista on koostaa ruokavalio oikein ja siinä hyvä apu ovat vegaaniset proteiinijauheet.

  • Niistä kannattaa valita parhaat vaihtoehdot. Ne tunnistat esimerkiksi siitä, että proteiinijauheessa on yhdistetty eri kasviproteiinien lähteitä. Hyviä lähteitä ovat esimerkiksi: hamppu, riisi, erilaiset levät ja herne.
  • Vegaanisten proteiinijauheiden ehdottomana vahvuutena on, että ne ovat ravitsemuksellisesti todella monipuolisia. Nauttimalla laadukasta ja harkitusti parhaista proteiinin lähteistä koostettua proteiinijauhetta samalla saa kehoaan ravitsemaan kaikki välttämättömät aminohapot. Tässä mielessä vegaaniset proteiinijauheet ovatkin lyömätön vaihtoehto verrattuna herapohjaisiin. Vegaanisista proteiinijauheista löytyy runsaasti maistuvia vaihtoehtoja, jotka on helppo nauttia, ellei sellaisenaan, vaikka murojen joukossa tai raikkaassa hedelmäsmoothiessa.

Keiden kannattaa ottaa lisäproteiinia ja milloin se tulisi nauttia?

Proteiinilisästä hyötyvät toisaalta sekä fyysisesti hyvin aktiiviset ihmiset että vähän liikkuvat. Runsaasti liikkuvalle proteiinijauheen käyttö on hyvä valinta, sillä muuten proteiinin tarpeen turvatakseen joutuisi syömään valtavat määrät kikherneitä ja muita papuja. Kasvisruokavaliossa proteiinin määrä 100 grammaa kohden ei nimittäin ole kovin suuri. Vähän liikkuvat taas tarvitsevat yhtä lailla proteiinia palautuakseen ja ylläpitääkseen olemassaolevaa lihasmassaa. Niinpä proteiinijauheen nauttiminen on heillekin tarpeellista.

Proteiinijuoma on parasta nauttia treenin jälkeen. On näyttöä siitä, että noin tunti treenin jälkeen lihakset pystyvät parhaiten hyötykäyttämään nautitun proteiinin. Tällöin proteiinitankkaus auttaa parhaiten palautumisessa ja lihaskasvussa. Kaikkien asiantuntijoiden mukaan ajoitus ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa. Treenien välillä on runsaasti aikaa ottaa lisäproteiinia, sillä se voi olla aivan yhtä tehokasta jopa 24 tuntia suoritetun treenin jälkeen.

Laajasta valikoimasta jokaiselle sopiva vegaaninen proteiinijauhe

Vegaanisia proteiinijauheita on tarjolla erittäin kattava valikoima. Niiden etuna on, että ne täydentävät loistavasti esimerkiksi treenaajalle sopivaa ruokavaliota. Ne edistävät lihasten kasvua ja tukevat palautumisprosessia. Tuotteet tarjoavat myös elimistölle välttämättömät aminohapot.

Vegaanisten proteiinijauheiden valikoimasta löytyy lisäksi vaihtoehtoja, joiden proteiinikoostumus on tehty jäljittelemään eläinproteiinien koostumusta. Näin pyritään tarjoamaan vastaava teho lihasten kasvuun.

Vegaanisia proteiinijauheita löytyy monessa eri maussa. Ja mikä olisikaan parempaa, kuin treenin jälkeen nauttia mieleisensä makuinen proteiinijuoma! Monia tuotteita voi myös sekoittaa pelkän veden lisäksi esimerkiksi smoothieen tai puuroon. Tai käyttää jopa leivontaan! Vegaanisuuden lisäksi muitakin erityisruokavalioita on huomioitu ja tarjolla onkin sekä gluteenittomia että laktoosittomia valmisteita. Myös stevialla makeutettuja proteiinijauheita on tarjolla.

Artikkeli on laadittu yhteistyössä sivuston vegaaniblogi.fi kanssa. Jos vegaani aiheiset kirjoitukset kiinnostaa, niin vieraile sivustolla.